Domain vásárlás

A webes megjelenés ötletével párhuzamosan jó, ha felmerül a domain vásárlás is, hisz a weboldal egyik fontos eleme.

A gyakorlat azt mutatja, hogy maga a domain vásárlásra a felhasználók még nem tudatosan készülnek, nem előzi meg semmilyen felmérés, ötletelés, ami végül a legideálisabb domain név kiválasztásához vezetne.

Holott érdemes ebbe a feladatba több energiát fektetni, mivel későbbiekben mindez hozzájárulhat a SEO egyéb feltételeinek a megteremtéséhez is.

Domain vásárlás

Milyen az ideális domain név?

A kreatív domain pedig összefügghet akár a látogatók számával is, így jó, ha minden esetben tudatos választás előzi meg a folyamatot.

Ez főleg akkor lehet érdekes és értékes, ha azokat a látogatókat is számba veszi a weboldal tulajdonos, akik később emlékezetből írják be a domain nevét.

Emellett fontos szempont a domain kiterjesztése, választani lehet a .hu, .com, .org, .eu vagy bármilyen használatban lévő végződés közül.

A Magyarországon forgalmazott, itt tevékenykedő, csak az országban érdekelt vállalkozásoknak könnyű dolguk van, elegendő a .hu végződés, ami hazánk hivatalos domain végződése.

A nemzetközi érdekeltségű vállalkozások, a külföldön is megjelenésre számító, több nyelven elérhető weboldalak esetében a .com, a .eu ajánlatos, vagy annak az országnak a domain végződése, ahol a vállalkozás szeretne megjelenni.

Domain vásárlás utáni tárhelyszolgáltatás választás

Az ideális az lehet, ha a domain vásárlás a tárhely szolgáltatással együtt történik, erre a legtöbb szolgáltatónál egyszerre van lehetőség.

Ez sok esetben praktikus, hisz a bejegyzett domaint szinte azonnal hozzá lehet adni a tárhelyhez. Megkönnyíti ezzel a megrendelő dolgát, lerövidítve az ügymenetet, ami után elkezdődhet a tényleges munka: a weboldal készítés és a keresőoptimalizálás.

Szerződött ügyfeleinknek hasonlóan a tárhely szolgáltatáshoz a domain vásárlás lehetőségét is megteremtjük különféle szegmensben és ársávban.

A .hu domain végződés vásárlása esetén a domain regisztráció 2 évre szól, emellett lehetőség van 1-100 db domain vásárlására is, valamint nemzetközi és .eu domainek bejegyzésére, amelyek használati joga 1 évre szól. Bővebb információért keress bennünket bátran!