Domain Authority (DA)

Technikai SEO-Algoritmusok

Domain Authority (DA) – Hasonlóan a Page Authorityhez, a MOZ által használt mérőszám, amiről közel pontosan tudunk következtetni a teljes weboldal helyezésére, illetve a DA érték alapján viszonyítani tudjuk weboldalunkat egy másik hasonló paraméterrel rendelkező weboldalhoz.

A DA értéket a főoldalra mutató linkek minősége, száma, és egyéb a MOZ által használt mérőszámok összefüggő értéke adja, összességében több mint 150 adatot használnak fel. A DA érték egy logaritmikus skálán 0-tól 100-ig terjedhet, és az egész domain, valamint a hozzá tartozó aldomainek értékét mutatja.

A PA értékhez hasonló a Domain Authority is folyamatosan változik. A SEO során kifejezetten ajánlott a DA érték növelése minőségi linkekkel, mert befolyásolhatja a SERP-ben elfoglalt helyezést.

2019.03.05-én a moz.com megváltoztatta a DA érték mérési protokollját, hasonlóan a Google algoritmusokhoz neurális hálózati alapon működő, a weboldalak minőségét és forgalmát is figyelembe vevő, a link spam tevékenységeket szűrő rendszert élesített. Ígérete szerint így a DA érték sokkal megbízhatóbbá válik.

Ez a szócikk a Technikai SEO-Algoritmusok témához kapcsolódik.