Google alapalgoritmus frissítés

Elmondhatjuk, hogy nem igen lesz olyan mértékű és olyan hatású algoritmus frissítés, mint az első Pingvin volt, azonban a Google nem titkolt szándéka szerint továbbra is finomítja a kereső algoritmust részleteiben és egészében is. Ezt is bizonyítja a március 12-én történt frissítés, ami a kommunikációjuk szerint magát az alapalgoritmust érintette.

A helyezésváltozások valójában már március 8-tól megindultak és egészen március 15-ig lehetett érezni. A frissített rangsorolás miatt mindenhol történtek ingadozások a pozíciókban, amit a kiadott közlemény szerint nem hátrasorolásként kell értelmezni, hanem az épp előre kerülő oldalak, amelyek korábban elmaradtak, most az új rangsorolási modell előnyeit élvezik!

Weboldal tulajdonosként, hogyan reagálj az algoritmus frissítésre?

Tulajdonképpen az alapalgoritmus frissítést a Google már évek óta elvégzi, bizonyos időközönként, tehát alapvetően semmilyen mágikus „javításra” nem kell gondolnunk, akkor sem, ha épp a pozíciónk az organikus találati listában az előzőekhez képest változott.

Ám ez mindenképp azt jelzi, hogy tehetünk oldalunk jobb színben való feltüntetéséért, mert ezzel van esély visszakapni a régi pozíciót, vagy még előrébb kerülni, ehhez semmi mást nem kell csinálni, mint tovább fejleszteni a felhasználói élményt mind a szövegírás, tartalom résszel, mind a webhely felépítésének struktúrájával. Vagyis weboldalad on site – és technikai SEO része legyen a lehető legtökéletesebb, értem ez alatt a metabeállítások, a címsorok, a kulcsszavak kiválasztása, tartalomban történő elhelyezése, átirányítások, nem létező oldalak (Not found, 404), belső linkstruktúra, keresőbarát URL, weboldal sebesség, vagy maga a weboldal motorjának és designjának korszerűsítését, tökéletesítését.

Ne feledd, nem az számít számodra mi az ideális design vagy tartalmi elrendezés, hanem, hogy a látogatóid mit tartanak annak!

A mostani alapalgoritmus frissítésen túl idén már kétszer volt részünk részfrissítésekben, az egyik február 20-án, a másik március 1-én, mindkettőt utólag megerősítette a Google kommunikációs csapata is.

A Google szerint a mobil index a következő hetekben kibővül, emellett a képkeresési funkció is megváltozott, de ahogy Twitter közleményükben kifejtették, az algoritmus frissítések mindennaposak a Google háza táján, sőt, az alapalgoritmushoz is évente többször hozzányúlnak, de mindez csak és kizárólag azért történik, hogy a találati lista minősége folyamatosan javuljon.

Ha folyamatosan azon dolgozol weboldaladdal, hogy a felhasználóid igényeire, problémáira, kérdéseire szakértőként, teljes körű hozzáértéssel reagálj, akkor gyakorlatilag mindent megtettél, amit jelenleg a Google irányelvei szerint meg kell tenned.

Ha további kérdésed van, vagy keresőoptimalizálás szolgáltatásunkra lenne szükséged, keress minket elérhetőségeinken: https://www.seo101.hu/kapcsolat/