A mobil weboldalak létjogosultsága 2015-ben

Saját mért tapasztalataink is azt mutatják, hogy az egyes weboldalak látogatása egyre nagyobb százalékban mobil eszközökről történik.

Emellett viszont még mai napig is könnyűszerrel eltekintenek a weboldal tulajdonosok, nem tulajdonítva különösebb jelentőséget a megváltozott jelenségnek.

Holott az egyre inkább növekvő mobilinternet lefedettség, a különféle, internetezésre alkalmas mobil eszközök gombamód szaporodása, a legutolsó kávézóban is ingyen elérhető vezeték nélküli internet (Wifi) mind-mind azt erősíti, hogy a „mobilképes” tartalomnak igen nagy a jelentősége.

Hisz az emberek 62%-a nem megy el otthonról okostelefonja nélkül, így a mobileszközökről indított keresések száma 2015-ben egész biztosan utol fogja érni az asztali számítógépről indított keresések számát.

És a trend emellett azt is mutatja, hogy a mobilos keresések száma szorosan összefügg a költések, a vásárlások számával.

Hisz a felmérések szerint mobil eszközről leginkább éttermeket, bárokat, pubokat, üzleteket, mozikat keresnek az emberek, és az ezekhez kapcsolódó plusz szolgáltatásokat (online étlap, asztalfoglalás, műsor stb.). Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ötből négy mobileszközről indított keresés vásárlással végződik.

Már ez elegendő érv ahhoz, hogy ne sétáljunk el rezzenéstelenül a mobil weboldal szó hallatán, mert megéri a fejlesztés plusz költsége, hogy lefedjük vele az internetre alkalmas eszközök teljes skáláját.

Nem elhanyagolandó az a tény sem, hogy ma már egy jól használható, professzionálisan összerakott mobil weboldal minimális összegből megvalósítható.

Abban az esetben kiváltképp, ha a weboldalunk motorja WordPress.

Természetesen weboldal motortól függetlenül el lehet készíteni a mobil verziót, a WordPress motor azért szerencsésebb, mert eleve lehet olyan sablont vásárolni, amely attól függően, milyen felbontású képernyőn nyitjuk meg a weboldalt, alkalmazkodik annak felbontásához.

Ezek a mobil weboldalak reszponzív weboldalak, első számú előnyük, hogy a Google támogatja a webdesignt, így SEO szempontból kifejezetten előnyös.