Így neteztek Ti

Avagy mire kerestünk 2014-ben a Google-ban?

Jó szokásához híven idén is nyilvánosságra hozta a Google a népszerű kereséseket, amelyekből aztán pofás listát állított össze, így megtudhatjuk milyen keresési kifejezések voltak népszerűek 2014-ben.

Ehhez a Google-nak több ezermilliárd keresési kifejezést – ugye, ismerjük: kulcsszót – kellett összegezni és rangsorolni, hogy megszülessen 2014 toplistája.

A népszerű kereséseket kétféle módon tudja mérni a kereső:

  • azokat a kifejezéseket szűri le, amelyek az előző évhez képest nagyobb mértékben lettek keresettebbek, és ez a „felkapottság” meddig tart,
  • másfelől az új érdekességeket, sztárokat, kedvenceket azonosítja.

Ezekhez az információkhoz anonim összesített keresési statisztikákat használnak.

Készítette: FIFA PUBLIC GUIDELINES for use of FIFA’s Official Marks: The news media may use the Official Marks in editorial coverage of the 2014 FIFA World Cup™ in compliance with the following principles ... For the purpose of identifying or illustrating articles about or news coverage of the 2014 FIFA World Cup™. pp 26., engedélyezett logó, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=679366

2014-ben népszerű keresések közé tartozott a labdarúgó világbajnokság és az ebola.

Fotó: FIFA PUBLIC GUIDELINES for use of FIFA’s Official Marks: The news media may use the Official Marks in editorial coverage of the 2014 FIFA World Cup™ in compliance with the following principles … For the purpose of identifying or illustrating articles about or news coverage of the 2014 FIFA World Cup™. pp 26., engedélyezett logó, https://hu.wikipedia.org/w/index.php?curid=679366

Michael Schumacher
Készítő: Vladimir Rys 
Szerzői jog: 2005 Getty Images

A sztárok közül a nemrég elhunyt Robin Williams és a hírességek vonalán maradva toplistás még a szörnyű balesetéből lábadozó, és igen komoly hírzárlat alatt lévő Michael Schumacher, James Rodriguez és Ray Rice is.

Fotó: Vladimir Rys 
Szerzői jog: 2005 Getty Images

A világ vezető eseményei nyomán pedig a Malaysia Airlines 307-sel, és az Iszlám Állammal kapcsolatban gyűjtötték az emberek a legtöbb információt.

Fotó: Flying magazine

A magyar emberek keresési szokásait tekintve a 2014-es év is érdekesen alakult, hasonlóan az elmúlt évhez.

Annak ellenére, hogy bármelyik fórumra benézünk, mindenünnen csak azok a kommentek „köszönnek” vissza, hogy a tehetségkutató/valóságshow műsorokkal csak a népet butítják, a Való Világ felkerült a keresési kifejezések toplistájára, a labdarúgó-világbajnokság és a választások mellett.

Fotó: RTL Klub –http://www.rtlklub.hu/most/rtl2/musorok/valovilag_6, filmkocka

A külföldi személyek közül a magyar keresési listát Michael Schumacher, Conchita Wurst (Eurovízió-győztes), és a nyár végén öngyilkosságot elkövető Robin Willams vezeti, de a magyarok internetezési listáját gazdagítja még Aleska Diamond, a nemrég elhunyt Bajor Imre és Berki Krisztián is.

Fotó:https://eurovisionworld.com/esc/conchita_to_hollywood

Érdekesség még, hogy a 2014-es toplistát a Google több mint 70 országban készítette el, és most először magyarázatokkal, diagramokkal is ellátta a legérdekesebb témákat, híreket.

A teljes lista itt tekinthető meg: https://www.google.com/trends/2014/

Ha keresőoptimalizálásban, PPC hirdetésben vagy villámgyors WordPress weboldal készítésben segíthetünk, kattints a legszimpatikusabb zöld gombra!