Erre kerestünk a Google-ban 2013

Ahogy minden évben idén is nyilvánosságra hozta a Google, hogy melyek voltak azok a keresőszavak (kulcsszavak), amelyek kiemelkedő értékeket mutattak a keresési trendet illetően 2013-ban.

Aki politikai ideológiát, politikus neveket vagy valami extrém keresési szóra tippel, annak csalódnia kell.

Paul Walker nevére nem csak a magyarok, de a globális interneten is magas számban kerestek.

Aki, mint tudjuk nemrég hunyt el borzalmas balesetben, de ezek szerint a keresési szám bőven volt olyan mennyiség a rövid idő alatt, hogy beszálljon a 2013-as egész évi keresésbe a kategórián belül.

A magyar celebek között a legkeresettebb kulcsszavak Pikali Gerda, Berki Krisztián, Krasznai Tünde, ByAlex és Szepesi Niki neve volt.

Emellett a magyarok a Nemzeti Színházra és a Népművészeti Múzeumra kerestek leginkább.

De a repülőjegy és a telefon vásárlás legköltséghatékonyabb megoldása is téma volt (legolcsóbb repülőjegy vagy legolcsóbb okostelefon).


Míg az ételek közül honfitársainkat első helyen érdekli a palacsinta receptje, de népszerű a gofri, a muffin és a lángos recept is.

Majd az eredményeket módszeresen lebontotta: személyekre, kultúrára, művészetekre, receptekre, étrendekre, a legolcsóbbal, a hogyannal, a hol vegyek-kel, és a mi az a…keresőszóval kapcsolatos kategóriákra.

Rendkívül érdekes és nagyszerűen példázza mennyire érzelmes világban élünk, vagy pedig bizonyíték arra, hogy a webet mégiscsak középiskolások használják, mert a keresések élén ezeket találjuk:

„hogyan kell csókolózni?”

„mi a szerelem?”

Ezután azonban rögtön ki is ábrándulhatunk a magyarok keresési szokásaiból, illetve legtöbbet használt kulcsszavai miatt, mert mindjárt második helyen van a „hol vegyek óvszert?” kérdés is.

A stabilizálódni látszó gazdasági helyzetünket pedig egy komoly statisztika sem tudja olyannyira alátámasztani, mint az, hogy első helyen van a „hol vegyek eurót?” kérdés a keresési listán.

Fotók forrása: wikipédia

Ha keresőoptimalizálásban, PPC hirdetésben vagy villámgyors WordPress weboldal készítésben segíthetünk, kattints a legszimpatikusabb zöld gombra!