Erre kerestünk a Google-ban 2013

Ahogy minden évben idén is nyilvánosságra hozta a Google, hogy melyek voltak azok a keresőszavak (kulcsszavak), amelyek kiemelkedő értékeket mutattak a keresési trendet illetően 2013-ban. Majd az eredményeket módszeresen lebontotta: személyekre, kultúrára, művészetekre, receptekre, étrendekre, a legolcsóbbal, a hogyannal, a hol vegyek-kel, és a mi az a…keresőszóval kapcsolatos kategóriákra.

Aki politikai ideológiát, politikus neveket vagy valami extrém keresési szóra tippel, annak csalódnia kell.

A személyek kategóriában a Google szerint a magyarok legtöbbet Paul Walkerre kerestek, aki tudjuk nemrég hunyt el borzalmas balesetben, de ezek szerint a keresési szám bőven volt olyan mennyiség a rövid idő alatt, hogy beszálljon a 2013-as egész évi keresésbe a kategórián belül. A magyar celebek között a legkeresettebb kulcsszavak Pikali Gerda, Berki Krisztián, Krasznai Tünde, ByAlex és Szepesi Niki neve volt.

Emellett a magyarok a Nemzeti Színházra és a Népművészeti Múzeumra kerestek leginkább, ezen túl pedig a repülőjegy és a telefon vásárlás legköltséghatékonyabb megoldásait kutatták legtöbbször (legolcsóbb repülőjegy vagy legolcsóbb okostelefon), míg az ételek közül honfitársainkat első helyen érdekli a palacsinta receptje, de népszerű a gofri, a muffin és a lángos recept is.

Rendkívül érdekes, és nagyszerűen példázza mennyire érzelmes világban élünk, vagy pedig bizonyíték arra, hogy a webet mégiscsak középiskolások használják, hogy a keresések élén található a „mi a szerelem?”, vagy a „hogyan kell csókolózni?” kérdések. Ezután azonban rögtön ki is ábrándulhatunk a magyarok keresési szokásai, illetve legtöbbet használt kulcsszavai miatt, mert mindjárt második helyen van a „hol vegyek óvszert?” kérdés is. A stabilizálódni látszó gazdasági helyzetünket pedig egy komoly statisztika sem tudja olyannyira alátámasztani, mint az, hogy első helyen van a „hol vegyek eurót?” kérdés a keresési listán.

A teljes listát itt lehet megtekinteni: https://www.google.com/trends/topcharts?date=2013#geo=HU&date=2013