Google: 2015 népszerű keresései

A Google minden évben elkészíti azt a „kimutatást”, amiből kiderül, hogy adott évben milyen keresési szavak, események, emberek voltak a népszerűek. Mindebből kapunk egy globális listát, amit tovább lehet szűkíteni országonként is, kinek-kinek igénye szerint.

A keresési toplisták azért is fontosak, mert tulajdonképpen abból, hogy az emberek mire keresnek egész évben a keresőben nagyszerű képet lehet festeni a globális társadalom állapotáról, gondolkodásáról, hozzáállásáról olyan dolgokhoz, mint a nepáli földrengés vagy az egész világot foglalkoztató menekültáradat, netán az év legutóbbi borzalma, a párizsi terrortámadás.

2015 Google keresések

És ezek csak azok a kiemelt események, amelyekről ma már a web segítségével ténylegesen bárhol a világon értesülhettek az emberek, ahol internet elérhetőség van.

Nem utolsó sorban ezeknek akár a keresőoptimalizálás szakmában alkalmazható haszna is van, hisz egy jövőbeni tervünket nagyban segítheti, hogy milyen kulcsszavakkal, milyen kifejezésekkel érdemes megjelenni a weben, legyen az akár globális jellegű vagy csak a magyar piacra korlátozott népszerűségi kifejezések, személyek, események, történések.

Ha havi bontásban szeretnénk látni a keresési toplisták eredményét, elgondolkodtató, hogy adott hónapban milyen témák tartották lázban az internetezők társadalmát a világon, míg az év elején a menetrendszerű Oscar díj átadás és a 2015-ben elhunyt hírességekre való emlékezés, majd a nepáli földrengés és a Fifa botránya érdekelte a legjobban az embereket.

2015 legnépszerűbb Google keresései

Nyáron már Görögország csődközeli állapotával volt a világ elfoglalva, amit tetézett a menekültválság, a VW botrány, a párizsi terrortámadás, majd megkoronázta decembert a Csillag háborúja premier.

A magyar keresések érdekes meglepetéseket okoztak, a magyar társadalmat leginkább az Éden Hotel foglalkoztatta, Pixwords megoldások, a Való Világ 7 és az Ötös lottó, A szürke ötven árnyalata csak az 5. legnépszerűbb keresési helyre fért be, majd ezt követte az Eurovision 2015, Jurassic World, Windows 10, Rising star és végül az EuroJackpot.

2015.12.25