Google algoritmus módosítás?

Úgy néz ki, nem is akármelyik algoritmus módosítását engedték útjára ismét, hanem a Google egyik alapalgoritmusát.  Bár hivatalosan még senki nem kommentálta a történteket, tapasztalataink szerint is volt mozgás a találati listán.

Természetesen megindultak a találgatások, hogy melyik algoritmusban történt a frissítés vagy a változás, mivel a hivatalos forrástól érdemleges választ nem kapott senki, így a SEO szakemberek önmaguk tapasztalatára hivatkozva próbálták kitalálni, mi történhetett.

Google és az új algoritmus

Mivel a Pingvin algoritmussal kapcsolatban azt az ígéretet kapta szakembervilág, hogy arról előre értesítés érkezik, ha frissítésre kerül sor, ez alapján a Pingvint kizárták.

Több külföldi SEO szakértő megfigyelése is arra a tényre enged következtetni, hogy a Fantom algoritmusban történtek módosítások, aminek a hatását a rangsorolásban lehet egyértelműen érezni.

A Fantom algoritmus nem más, mint a Google egyik alapalgoritmusa, a minőségi algoritmus (Quality), amit a nemzetközi SEO szakma egyszerűen Fantomnak nevezett el, főleg azért, mert láthatatlanul érkezik, ám hatása nem marad el.

Google algoritmusai és a SEO

Ha mindez igaz, akkor ez már a Fantom 3 frissítés volt. Legutóbb novemberben frissítették az algoritmust, akkor is nemzetközi visszhangja lett, és természetesen a magyar nyelvterületen sem maradt el a hatása.

Mivel az első Fantom lefutását bejelentették, és egyértelműen megfogalmazták, hogy a Google ebben az algoritmusban a minőség fogalmát értékeli, és a mostani, hétvégi változások is hasonlóak voltak, mint az első algoritmus lefutásánál.

Ami még érdekes lehet, hogy a hatások a fórumok alapján sokkal jobban érvényesültek Európában, mint az USA-ban.

Tapasztalataink szerint a megfelelő tartalommal és minőségben megépített weboldalak helyezései nagy ugrást mutatnak, míg rengeteg oldal hátrányt szenvedett el.

2016.09.10