Google Rank Brain – a SEO új útja! - SEO101.hu


Google Rank Brain – a SEO új útja!

A SEO-ban mindig az viszi előre a szakembereket, hogy soha nem szabad hátradőlni, a „nagy mű” gyakorlatilag soha nincs készen, a folyamatos változásra mindig fel kell készülni.

Bár a magyar nyelvterületen lényegesen kisebb erővel csapódnak le a dolgok, mint angol nyelvterületen, azért a folyamatos változás itt is kézzel fogható. Ezeknek a lekövetése elengedhetetlen, hogy a szolgáltatásainkon folyamatosan csiszolni tudjunk, és ügyfeleink továbbra is elégedettek legyenek stratégiánkkal.

Google Rank Brain

 

A Google RankBrain jelenléte az interneten ma már nem kérdés, hogy miképp befolyásolja az online jelenlétet az még a jövő kérdései közé tartozik, de már most vannak arra utaló jelek, hogy nagy változások kapujában állunk.

Az MI (mesterséges intelligencia) immár a napi keresések mintegy 15%-ban tevőlegesen részt vesz. Amit fontos leszögezni, hogy a RankBrain nem egy algoritmus frissítés, nem egyenlő és nem is hasonlítható sem a Pandához vagy a Pingvinhez, amelyek 2012-ben alapjaiban forgatták fel a Google-ban zajló eseményeket.

A RankBrain egy egyéni jelzőérték a több mint 200 tényező között, amelyek meghatározzák a kulcsszavakhoz párosított eredményeket, illetve, hogy ezek az eredmények milyen sorrendben jelenjenek meg a felhasználóknak.

Mesterséges Intelligencia a SEO-ban

Amiben mégis több mint egy algoritmus, az az, hogy az MI-nak köszönhetően folyamatosan értelmez és tanul, elsősorban azokhoz a keresésekhez próbál találatot párosítani, ahol nem pontos kulcsszavak találhatók a keresési kérésben, emellett egyéni mondatokat is olvas, nem csak a kulcsszavakat figyeli, így könnyebben talál összefüggést ott, ahol eddig a kereső elvérzett.

Szövegkörnyezet értelmezése és a RankBrain

Ha továbbra is betartjuk a Google szabályait, valójában a RankBrainnel csak nyerhetünk, mert a szövegkörnyezet értelmezésével a jövőben akár a kulcsszósűrűségre sem kell annyira nagy hangsúlyt fektetnünk, a horgonyszövegeket sem kell élesre csiszolni, ezáltal sokkal szabadabb fogalmazást, nyelvi „játékokat” engedhetünk meg magunknak tartalomgyártás közben.

A friss és releváns tartalommal rendelkező weboldalaknak ezután is nagyobb esélye van a SERP élére törni, a jövőben pedig a RankBrain térhódításával ez az esély még inkább nőni fog.

2017.03.31

Címke: ,

Szerző:

Cégünk az Unelte SEO S.R.L 2009 óta foglakozik keresőoptimalizálással, ezen belül linképítéssel, szövegírással és elemzésekkel is.

 

Privacy Policy Settings