Google Rank Brain – a SEO új útja!

A SEO-ban mindig az viszi előre a szakembereket, hogy soha nem szabad hátradőlni, a „nagy mű” gyakorlatilag soha nincs készen, a folyamatos változásra mindig fel kell készülni.

Bár a magyar nyelvterületen lényegesen kisebb erővel csapódnak le a dolgok, mint angol nyelvterületen, azért a folyamatos változás itt is kézzel fogható.

Ezeknek a lekövetése elengedhetetlen, hogy a keresőoptimalizálás szolgáltatásainkon folyamatosan csiszolni tudjunk, és ügyfeleink továbbra is elégedettek legyenek stratégiánkkal.

Google Rank Brain

A Google Rank Brain jelenléte az interneten ma már nem kérdés, hogy miképp befolyásolja az online jelenlétet az még a jövő titkai közé tartozik, de már most vannak arra utaló jelek, hogy nagy változások előtt állunk. Kijelenthetjük a jövő elkezdődött!

Az MI (mesterséges intelligencia) immár a napi keresések mintegy 15%-ban tevőlegesen részt vesz. Amit fontos leszögezni, hogy a Rank Brain nem egy algoritmus frissítés, nem egyenlő és nem is hasonlítható sem a Pandához vagy a Pingvinhez, amelyek 2012-ben alapjaiban forgatták fel a Google-ban zajló eseményeket.

A Rank Brain egy egyéni jelzőérték a több mint 200 tényező között, amelyek meghatározzák a kulcsszavakhoz párosított eredményeket, illetve, hogy ezek az eredmények milyen sorrendben jelenjenek meg a felhasználóknak.

Mesterséges Intelligencia a SEO-ban

Amiben mégis több mint egy algoritmus, az az, hogy az MI-nak köszönhetően folyamatosan értelmez és tanul, elsősorban azokhoz a keresésekhez próbál találatot párosítani, ahol nem pontos kulcsszavak találhatók a keresési kérésben, emellett egyéni mondatokat is olvas, nem csak a kulcsszavakat figyeli, így könnyebben talál összefüggést ott, ahol eddig a kereső elvérzett.

Szövegkörnyezet értelmezése és a RankBrain

Ha továbbra is betartjuk a Google szabályait, valójában a Rank Brainnel csak nyerhetünk, mert a szövegkörnyezet értelmezésével a jövőben akár a kulcsszósűrűségre sem kell annyira nagy hangsúlyt fektetnünk, a horgonyszövegeket sem kell élesre csiszolni, ezáltal sokkal szabadabb fogalmazást, nyelvi „játékokat” engedhetünk meg magunknak tartalomgyártás közben.

A friss és releváns tartalommal rendelkező weboldalaknak ezután is nagyobb esélye van a SERP élére törni, a jövőben pedig a Rank Brain térhódításával ez az esély még inkább nőni fog.

Ha Rank Brain kompatibilis szövegírásra van szükséged, de nem szívesen bajlódnál az „új szelek” megértésével, és úgy érzed szívesen mentesítenéd magad a feladat alól, keress meg minket itt: Kapcsolat!