Tárhely bérlés a keresőoptimalizálás jegyében

A weboldal elhelyezése előtt a tárhely bérlés kérdését nem szabad félvállról venni. A tárhely milyensége meghatározza weboldalunk sikerét az interneten. Ha egy olyan weboldalt szeretnénk üzemeltetni, ami egy sikeres, ám annál nagyobb konkurenciával rendelkező iparágban akar megkapaszkodni, akkor fontos a tárhely minősége.

Ezt mi is gyakorta megtapasztaljuk, számunkra is kiemelten fontos, hogy az általunk kezelt weboldalaknak megbízható tárhelyet biztosítsunk. Nem utolsó sorban tárhely bérlésnél arra is gondolni kell, hogy a Google által felállított rangsorolási folyamatok között szintén lényeges, hogy a weboldal mindig elérhető és gyors legyen. A Google szempontjából különösen az indexelési folyamat során számít, hogy abban az időszakban, amikor a robotok „látogatják” oldalunkat elérhető-e, és az elérés megfelelő sebességű-e? Emellett pedig a bővülő weboldalak esetében előre számolni kell azzal, hogy ha a látogatószám drasztikusan megnövekszik, azt ki tudja-e szolgálni a tárhely?

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a látogató 5-10 másodpercnél nem szívesen vár többet egy oldal betöltésére, egy lekérésre, egy adatlap kitöltésére stb. Jogosan gondolja úgy, hogy három kattintás után azonnal talál egy ugyanolyan terméket, ugyanolyan szolgáltatást kínáló weboldalt, sőt, talán még az sem lehet akadály, hogy esetleg a konkurens weboldalon pár száz forinttal drágábban fog vásárolni.

Tárhely bérlés: milyen a jó döntés?

Igazából, amikor tárhely mellett akarunk dönteni nem lehetünk elég okosak, ugyanis a piacon rengeteg lehetőséget találunk, és itt most startból nem beszélünk az ingyenes tárhely bérlésről, mert az ingyenes tárhelyek sem megbízhatóság, sem pedig keresőoptimalizálás szempontjából nem lehet megfelelő választás.

Tárhely bérlésnél minden esetben több csomagból, több konstrukcióból tudjuk a weboldalunknak, vállalkozásunknak megfelelőt kiválasztani.

A tárhely minden esetben egy „szentháromság-követelménynek” kell megfeleljen: gyorsaság, megbízhatóság és rendelkezésre állás.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor már valóban nincs más dolgunk, mint kiválasztani a megfelelő tárhely csomagot, és felépíteni egy jövedelmező weboldalt. Természetesen ehhez hosszú út vezet, de ne feledjük, hogy a tárhely valóban az első lépések között van, ezt a lépést pedig alaposan meg kell gondolni, és lehetőség szerint jól dönteni, esetleg döntés előtt szakértőhöz fordulni.

Amennyiben új weboldal építés előtt egyik lehetőséggel sem szeretne érdemben foglalkozni, csupán az eredményre kíváncsi, a SEO101 csapata nulláról felépíti, és optimalizálja weboldalát, beleértve már a tárhely szolgáltatást és a domain név vásárlást is.