Egy sikeres nap – Vitál Véradás június 8

Mint a Vitál Véradás internetes médiatámogatója, a SEO 101 munkatársa is részt vett az egészséges életmód jegyében, első ízben megrendezésre kerülő véradás napon. Büszkén mondhatjuk: sikeres volt! Aki nem szeret a számok világában barangolni, annak is beszédesek a nap végén összegyűlt számadatok. A rendezvényre szánt nyolc óra alatt 573-an jelentkeztek véradásra, akik közül 444-en alkalmasnak is bizonyultak arra. A 444 fő véradóból 133 első alkalommal adott vért, és 239 volt azok száma, akik 30 év alattiak voltak, ez 54%-a a Vitál Véradás résztvevőinek.

Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a 30 év alatti társadalmi réteg igenis fogékony az egészséges életmód követésére, és betartására, ami következésképp azt is jelenti, hogy hasonló esemény szervezésekor ők azok, akik nagy számban hozzájárulnak a vérkészletek szinten tartásához, feltöltéséhez.

Sajnos, amikor néhány hete bejelentettük a Vitál Véradás napot, még nem tudhattuk, hogy mire eljön a tettek ideje az ország számos pontján, az árvízi védekezésnél is helyt kell álljanak honfitársaink. Mindezek mellett az 573 jelentkező megerősíti azt a meggyőződést, hogy egy nagyváros lakosai, ha kell több fronton is segédkeznek; aki nem a gáton egy homokzsákért, az a Dürer Rendezvényházban véradáshoz nyújtotta karját.

A véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat 24 ágyon, közel 50 fős segédlettel várta a donorokat, akik így mintegy 1332 vérre, -és vérkészítményre váró betegen segíthettek.

Természetesen jutalmuk nem maradt el a támogatók jóvoltából: az OVSZ minden véradót Egészséges Menüvel vendégelt meg (330 ml 100%-os almalé, egy szendvics, 0,4kg cseresznye, 1 kg paprika, paradicsom), valamint egy ajándékcsomagot is kaptak.

Emellett pedig különféle az egészséghez, egészséges életmódhoz kapcsolódó programokon volt lehetőségük részt venni, amin szakértők, sportolók tartottak előadást.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a Vitál Véradást támogató cégeknek a további együttműködés reményében mondott köszönetet.

Még több videó anyag a SEO 101 YouTube csatornáján