Virtuális asszisztens állás SEO ügynökségnél

Manapság számos virtuális asszisztens állás közül válogathatunk, és mivel a virtuális asszisztencia tág fogalom, így mindenki megtalálhatja a profiljának leginkább megfelelőt. A home office munkalehetőségek egyre keresettebbek hazánkban munkáltatói és munkavállalói oldalról is, ugyanis számos előnye van mindkét fél számára. De mit is jelent a virtuális asszisztens állás egy SEO ügynökségnél? Milyen feladatokat kell ellátnia egy virtuális marketing asszisztensnek? Milyen előnyei vannak a munkavállaló számára?

Mik a virtuális asszisztens feladatai egy SEO ügynökségnél? 

Az asszisztensi feladatok igazán változatosak!  Sokan tapasztalat nélkül úgy gondolják, a virtuális asszisztens egyenlő a virtuális titkárnővel, esetleg szövegíró munkát takar, az ügyfelekkel való kapcsolattartást, általános adminisztrációs munkák precíz elvégzését, esetleg sales feladatokat. Nos, míg ezek mindegyike valóban részfeleadatként szerepel(het) is a virtual assistant munkaköri leírásában, mégsem fedik le teljes mértékben a valóságot. Egy biztos: unatkozni sosem fogsz, ha együtt dolgozunk! De lássuk, konkrétan mik is lesznek a feladataid!

A SEO ügynökségek szolgáltatásai között szerepel általában a keresőoptimalizálás, linképítés, weboldal készítés, szövegírás, SEO stratégiák készítése, PPC hirdetések és közösségi média, konkrétan Facebook hirdetések/posztok készítése, kezelése. Ezek mind olyan adminisztratív tevékenységek, amelyeknek részfeladataiban egy virtuális asszisztens kiváló segítség tud lenni.

Melyek ezek az asszisztensi részfeladatok?

Az online marketing területen a virtuális asszisztens feladatai az alábbiak: linképítés, szövegírás tervezés, weboldal audit, meta tag-ek írása, helyezés vizsgálat, szöveg optimalizálás AI-val, cikkekhez megfelelő vizuális elemek keresése, social media posztok készítése, belső linkek építése és a linképítéshez releváns weboldalak keresése.

A virtuális asszisztensek feladatlistája láthatóan hosszú és változatos feladatokat foglal magába, de éppen ezért lehet kiváló választás számodra is, ha szeretsz otthonról dolgozni rugalmas munkaidőben és nyitott vagy az IT fejlődő világára.

Milyen elvárások vannak a munkáltatói oldalról?

A SEO világa folyamatosan változik, fejlődik és épül. Az AI alkalmazásoknak köszönhetően az online marketing ügynökségek olyan eszközöket használhatnak fel munkájuk során, amelyek segítenek még hatékonyabbá és eredményesebbé tenni a szolgáltatásaikat.

Éppen ezért fontos, hogyha szeretnél a virtuális asszisztens állás lehetőségére jelentkezni, legyél proaktív, nyitott az online világra és az AI alkalmazásokra, így támogatva az ügynökség munkáját. Ha szeretnél olyan ágazatban dolgozni, ami folyamatosan fejlődik és változik, mindig tartogat új kihívásokat számodra, akkor ez az írás valóban neked szól – nálunk a helyed!

A virtuális asszisztens állás home office formában végzendő, nem igényel irodai jelenlétet, az alkalmazás alvállalkozói formában történik. Mindössze egy megbízható számítógéppel és interneteléréssel kell rendelkezned. Mivel a munka online zajlik ezért elengedhetetlen az Excel és a Drive sheet használata, fontos a Google Analyitics és a Search Console ismerete. Nem elvárás, de előnyt jelenthet a SEO PowerSuite, az Ahrefs és a Semrush, valamint a Monday ismerete.

Virtuális asszisztensként ezekre az előnyökre számíthatsz! 

Ahogyan a cikkben már említettük ez egy alvállalkozói foglalkoztatás, ahol a legfontosabb a határidők betartása. Mindemellett vállalkozóként az időbeosztás szabad, nem igényel állandó jelenlétet, az online meetingek idejét leszámítva. Ennek köszönhetően saját ütemtervet alakíthatsz ki.

A virtuális asszisztensi munka stabil és megbízható, nem szükséges hozzá irodabérlés és utazás sem, ezért nevezhetjük némileg környezetbarátnak is.

A virtuális asszisztens állás könnyen összeegyeztethető a családi élettel. Nem időrabló – a megspórolt utazási idő lehetőséget ad egyéb tevékenységek elvégzésére és a fejlődésre. A számodra komfortos környezetben végezheted el a munkát, tulajdonképpen a távolból: legyen ez otthon, egy kávézóban, vagy akár digitális nomádként egy másik országban.

Bár a virtuális asszisztens munka megfogalmazásból látszik, hogy asszisztensi feladatokat kell ellátni, mégis lehetőséged van olyan online marketing területen elismert szakemberektől tanulni, akik sok éves tapasztalattal rendelkeznek a saját területükön.

Virtuális asszisztens árak – avagy mennyit fogsz nálunk keresni?

Bárkivel is kezdtünk el együtt dolgozni korábban, a tapasztalatunk az, ha az egyén kitartó, hajlandó a tanulásra és tovább fejlődésre, anyagilag megfelelő, stabil háteret tudunk biztosítani a számára. Hiszen nekünk is az az érdekünk, hogy a csapatunk tagja maradj! A fizetésedet óradíjban számoljuk ki, ez természetesen a közösen aláírt szerződésben is belefoglaltatik.

Válassz minket!

A közös munkát így kezdheted el

Érdekel a virtuális asszisztens munkalehetőség? Szeretnéd megismerni az online marketing világát? Ha szeretnél egy folyamatosan fejlődő ágazatban virtuális asszisztensként együtt dolgozni egy szuper csapattal, akkor küldd el önéletrajzodat az alábbi elérhetőségre: info(kukac)seo101.hu

Keress bennünket bizalommal! Várjuk jelentkezésedet!