Web Summit 2019 – hihetetlen számok

Nem mi mondjuk, hanem a Financial Times, hogy a Web Summit  2019 a világ legnagyobb technológiai konferenciája, ahol idén rekordszám született a november 4 és 7 között, több országban megtartott csúcstalálkozón. De a Forbes is szuperlatívuszokat használt: a bolygó legjobb konferenciájának nevezte.

Tömören a számok:

  • 70 469 résztvevő
  • 163 országból,
  • többségük az Egyesült Királyságból, Németországból, Brazíliából, és az Egyesült Államokból érkezett.
  • 46,3%-a résztvevőknek nő (ez meghaladja a tavalyi 44,5%-ot).
  • több mint 1200 előadó
  • 2500 médiamunkás
  • több mint 200 kiállító partner
  • 2000 induló vállalkozás
  • 1200 befektetővel lehetett kapcsolatba lépni.

Sokat elmond, hogy az induló vállalkozások között leginkább a gépi tanulással, mesterséges intelligenciával és fintech, azaz pénzügyi technológiával foglalkozókat találjuk.

Foto: courbon-software.com

A közel 200 alkalmazottal rendelkező csapat Dublinban, Londonban, Lisszabonban, Torontóban és Hong Kongban szervezte a Web Summit konferenciákat, olyan világszínvonalú mérnököket, adattudósokat, tervezőket, gyártókat és marketingszakembereket, értékesítőket mozgósítva, akik képesek hatni jövőnkre.

Új ipari irányt mutatnak, hihetetlen tudású szoftvereket fejlesztenek forradalmasítva ezzel ember és ötlet összekapcsolását, megvalósítását, mindezt annak a nemes célnak a tudatában, hogy megváltoztassák a világot!

Érdekes előadások és kezdeményezések

Maradva a technológiai kihívásokra adott válasznál, a Web Summit-on a Google bemutatta új kezdeményezését az induló vállalkozások számára, ami az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (SDG) megvalósítására irányul.

Az ENSZ SDG-t 2015-ben hozták létre, a cél az ENSZ tagállamok számára, hogy 2030-ig felgyorsítsák a béke, a jólét és a környezetgazdálkodás megvalósítását.

Ennek nyomán a Google 2020-tól két szakaszban azon vállalkozások számára nyújt képzéseket, technikai támogatást, termékeket, amely cégek a társadalmi kihívások kezelésére összpontosítanak, mindezt Kate Brandt jelentette be a keresőóriás részéről.

De többek között arról is képet kaphattak a látogatók, David Eun, a Samsung innovációs vezérigazgatója tolmácsolásában, hogy miképp fog kinézni 2025-ben egy okos-lakás.

A Samsung jövőképéről innovatív és látványos képet festett, a digitális asszisztensek és intelligens konyha, nappali jövőbeni közreműködésével.

Foto: capscovil.com

Természetesen a realitás talaján maradva szó volt a technológiai függőségről is, ami vetekszik a kokain vagy az alkohol nyújtotta, nehezen feladható élvezettel, minderről Justin McLeod, a Hinge alapítója a lisszaboni konferecián beszélt.

Az EU is jelen volt

Az induló vállalkozások közül öt emelkedik ki, ők képviselik az Enterprise Europa Network-öt, az EU által létrehozott kkv-k legnagyobb támogatási hálózatát.

Az EU standján bemutatták projektjeiket is, olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint például az Alzheimer-kóros betegek életminőségének javítása a legmodernebb technológia segítségével, vagy a hamis hírek elleni küzdelem a mesterséges intelligenciával.

Az Európai Bizottság még 2008-ban indította el az Enterprise Europa Network-öt, azóta mintegy 3 millió kkv-nak segítette az innovációs és nemzetközi növekedését.

A Web Summit szlogenje szerint, maga a Web Summit összehozza azokat az embereket és cégeket, akik újradefiniálják a globális technológiai ipart.

Ha érdekesnek találod, máris lehet regisztrálni a 2020-as Web Summitra