Mindent az Akismet Spam szűrő WordPress bővítményről!

Az Akismet Spam szűrő bővítményt ma már minden WordPress felhasználó ismeri! Az Akismet bővítmény a WordPress telepítése közben automatikusan települ, mindössze be kell kapcsolnunk! Az admin felületen belül a bővítményekben találjuk. Az Akismet Anti-Spam bővítmény alatt látható a „Bekapcsol” gomb, itt tudjuk aktiválni. Ezzel természetesen még nem vagyunk készen. Az Akismet bekapcsolása után fent megjelenik egy zöld sáv, rajta egy kék gomb „Akismet felhasználói fiók beállítása”.

A gomb megnyomásával az Akismet beállításaihoz érkezünk. Ahhoz, hogy a bővítményt használni tudjuk szükségünk van egy API kulcsra, amit az Akismet hivatalos oldaláról szerezhetünk be, nincs más dolgunk mint  ’’API kulcs kérése” gombra kattintatni.

Akismet Api kulcs beszerzése
Akismet Api kulcs kérése

A gomb megnyomásával eljutunk az Akismet hivatalos weboldalára, itt találunk egy szép nagy zöld gombot „Activate Akismet” és rákattintunk. Amennyiben van már wordpress.com felhasználói fiókunk akkor csak beírjuk a felhasználó nevet és a jelszót, ha még nincs, akkor készítünk egy új fiókot!

WordPress felhasználói fiók készítése

Pár másodpercet kell várni, majd automatikus átnavigál egy másik oldalra, közben emailban már meg is érkezett az aktivációs link, Activate Account -ra kell kattintanunk, hogy aktiválni tudjuk a fiókot.

Wordpress felhasználó aktiválása
WordPress felhasználó aktiválása

Sikeres belépés után ki kell választani azt a csomagot amit szeretnénk, a personal csomag privát személyeknek van, és non profit szervezeteknek, személyes oldalaknak és blogoknak, ez az alap csomag. A következő a Plus csomag, ami professzionális vagy kereskedelmi weboldalaknak ajánlott. A harmadik az „Enteprise„ csomagot akkor kell használni ha több weboldalon is szeretnénk használni a bővítményt.

A Plus és az Enterprise csomag esetében a spam védelem mellett, supportot is kapunk a bővítmény fejlesztőitől, naprakész friss statisztikát, elsőbbségi segítséget, ha elakadnánk.

Akismet Anti-spam csomagok
Akismet Anti-spam csomagok

Van ingyenes lehetőség is, ami a leginkább elterjedt, mivel a saját blogok esetében nagyon jól működik ez is, és nem utolsó sorban elégséges! Kiválasztjuk a Personal csomagot: „Add Personal Subscription” lehetőséggel, felugrik egy oldal, a csuszka segítségével az aktuális beírt árat lehúzzuk 0-ra.

Akismet Personal csomag kiválasztása
Akismet Personal csomag kiválasztása

Kattintunk a „Create Subscription” gombra és néhány másodpercen belül máris megkapjuk az API kulcsot.

Akismet Anti-Spam Api kulcs
Akismet Anti-Spam Api kulcs

Kimásoljuk az Akismet Api Key-t, majd visszamegyünk a saját WordPress oldalunkhoz, a Beállítások/Akismet Anti-Spam menüpontra kattintva, beillesszük az API kulcsot, majd aktiváljuk.

Az Akismet így már aktív és dolgozik, megvédi weboldalunkat a felesleges spamektől! Havonta láthatunk majd statisztikákat is, hogy az adott hónapban mennyi spamtól védett meg az Akismet Anti-Spam bővítmény.

Ne feledd ez csak egy szelete a WordPress széles világának, ha úgy döntöttél, hogy most cseréled le elavult weboldalad lelkét valami innovatívra, akkor válaszd a WordPress-t, keress meg bennünket itt!