WordPress sablon kiválasztása

Amennyiben már eldöntöttük, hogy igenis WordPress rendszert szeretnénk, a következő legfontosabb dolog, hogy ki kell választani milyen sablont használjunk. Nincs egyszerű feladatunk, főleg ha egy egészen új témát akarunk kipróbálni. Vannak előre elkészített demo témák, de még ott sincs teljes rálátásunk az adott sablon háttér elemeire.

A sablon lehet prémium vagy ingyenes. Természetesen az emberek 90 % – nak az első kérdése, hogy megoldható-e (ez..és ez..)  ingyenes sablonnal? Továbbá tud annyival többet egy prémium sablon, hogy érdemes fizetni érte 50-70 dollárt? A válasz egyszerű és nagyszerű! IGEN TUD!

A prémium sablonnal a weboldalad minden részét kezelni és változtatni tudod, könnyedén, míg ezt egy ingyenes sablonnal csak komoly programozással tudod elérni.

1. Milyen esetekben érdemes választani ingyenes WordPress sablonokat?

  • Amennyiben a cél csak egy egyszerű blog kialakítása, annak tökéletesen megfelel, mivel nagyon sok ingyenes bővítmény is van, így „egész pofásra” alakíthatóak.
  • Ha a cél a WordPress megismerése, az alap beállítások megtanulása, tesztelése, segít a döntésben, ha még nem vagyok 100 %-osan elkötelezve a „wp” rendszer mellett.
  • Ha nagyon ász vagy a programozásában, akkor is az ingyenes sablon a nyerő, mivel azok alap sablonok, nincsenek benne felesleges kódolások, felesleges funkciók, így könnyebben ki tudsz alakítani valami újat belőle.
  • Költséghatékonyság, mivel egy induló oldalnál nem tudhatjuk előre, hogy mennyire fog beválni, mennyire hozza vissza az árát (amennyiben ez a cél), akkor szintén jó választás lehet az ingyenes sablon. Természetesen itt nagyon sokan beleszaladnak abba a tévedésbe, hogy „az idő pénz” azaz nagyon sok időt fordítanak egy-egy ingyenes sablon alakítására, hogy szépen nézzek ki a weboldaluk, amit ha átszámolnak, sokkal jobban jönnének ki egy fizetős témával, amiben már nagyon sok funkció van!

Az ingyenes témák itt találhatók: wordpress.org/theme

2. Milyen esetekben érdemes választani ingyenes WordPress sablonokat?

Végig kell gondolni, pontosan milyen oldalt szeretnék? Mi/ki a célcsoport?  Áruház? Magazin? Szolgáltatás? stb….

A prémium oldalak vásárlására az egyik legjobb a themeforest.net, számtalan sablon található bármilyen témakörben.

A kulcsszavas kereső megoldás nagy segítségünkre van, így azonnal előjönnek azok a sablonok, amik a mi témakörünkhöz kapcsolódnak.

Leginkább a többfunkciós témákat nézzük meg elsőként, mivel azok komplexek, lehet, hogy ma még csak egy bemutató oldalt akarsz, de pár hét múlva eszedbe jut, hoppá, jó lenne egy webáruház is, így ha nem olyan témát választottál az elején, akkor kezdheted elölről a tervezést, oldal fejlesztést, sablon vásárlást.

Ezért fontos az elején már jól meggondolni, hogy mégis melyik sablont vásároljuk meg!

A legismertebb 10 ilyen sablon a következő:

Sablon neveÁra:
Avada60 $
Divi89 $
X theme59 $
Enfold59 $
BeTheme59 $
Bridge59 $
Flatsome59 $
Salient59 $
Impreza59 $
Kallyas69 $

A prémium sablonokban van még egy nagyon nagy pozitívum, a beállítások közt lehet importálni az adott sablon bármelyik demo verzióját. Így pár kattintással megkaphatjuk az angol demó kinézetű tartalmat, és indulhat az átalakítás, szövegek fordítása, boxok kicserélése, formázás stb. Mivel ott van segítségnek a demó kinézet sokkal hamarabb megismerhetjük a sablon nyújtotta lehetőségeket.

A sablon megvásárlása után folyamatosan megkapjuk az új frissítéseket is, és a support is segítségünkre siet amennyiben elakadunk.

Személyes tanácsom az, hogy válasszunk prémium sablont az ingyenessel szemben!

Ha weboldalt szeretnél, kattints!