Retro Véradás 2013

Nyugodtan mondhatjuk az elmúlt négy évtizedben nem volt még ennyire nagy szabású és sikeres véradás nap az országban, mint az OVSZ által szervezett szeptember 7-i városmajori RETRO véradás. A szeptember 7-i RETRO véradás egy újabb lehetőség volt feltölteni a vérkészleteket, és összefogásra, segíteni akarásra buzdítani embertársainkat.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő véradás napon több mint 1000 egység vért vettek le, az 50 fős asszisztencia és a 30 véradó ágy segítségével. Példátlan volt a véradók türelme, mert egész nap hosszú sorokban várták, hogy rájuk kerüljön a sor.

Véradásra 1204-en jelentkeztek, akik közül 957-en adhattak vért, a véradók 44%-a 30 év alatti volt, és 21%-uk első véradó, ezzel még a tavalyi számokat is sikerült túl szárnyalni, hisz a 2012-es évi hasonló időszakban megrendezett RETRO véradáson 1039 jelentkező volt, ebből 812-en adtak vért.

Természetesen a valódi retro hangulatot idéző igazi sátras véradás napon a megjelentek ajándéka sem maradt el, minden véradónak járt egy RETRO menü és egy ajándékcsomag, természetesen a gyerekek sem üres kézzel távoztak.

A SEO101, mint a RETRO véradás nap internetes médiatámogatója büszke arra, hogy ismét segítségére lehetett az Országos Vérellátó Szolgálat szervezésében megrendezésre kerülő véradás napnak.