Keresőoptimalizálás és WordPress tárhely

Amikor az egyszerű felhasználó weboldalt szeretne létrehozni, ha nem kellőképpen jártas a témában, sok esetben gondot okozhat, hogy milyen motort is válasszon. Ugyanis ma már – ha sikeres weboldalt szeretnénk létrehozni – több feltételnek kell megfelelnie egyszerre. Elsősorban a látogatók és a kereső felé is olyan „külsőt” kell mutatnia, ami mindkét félnek használható. Ugyanis, bármilyen meglepő, de a kereső, a Google is használja weboldalunkat, időről időre feltérképezi, indexeli. A látogatók felé pedig fontos a könnyű kezelhetőség, átláthatóság, hogy szívesen visszatérjenek, olvassák, használják a tartalmat.

A WordPress  tárhely számtalan ok miatt lehet ideális választás, ha weboldalunkat később sikeresnek szeretnénk látni, ugyanis messzemenően alkalmas minden olyan feltétel megteremtésére, ami ahhoz szükséges, hogy a Google is pozitívan értékelje. Természetesen nem azt mondjuk, hogy más, hasonló weboldal motorok, tárhelyek keresőoptimalizálásra nem alkalmasak, szó sincs erről, csupán egy alternatíva, ha most szeretne weboldalt építeni, vagy a meglévővel nem elégedett.

A keresőoptimalizálás mellett a WordPress weboldalaknak számtalan előnyei vannak, amit érdemes megismerni. Tulajdonképpen egy ingyenes blog szoftverről beszélünk, aminek a felhasználási területe nagyon széles. Az egyszerű weboldaltól kezdve, komolyabb több aloldalt magába foglaló komplex portált is felépíthetünk a WordPress segítségével.

Az alapjáraton ingyenes, bárki számára hozzáférhető WordPresshez számtalan ingyenes sablon található, de emellett vásárolni is lehet, ha valaki egyedi weboldalt szeretne.  Ha ez sem elég, akkor akár a régi weboldal designjára el is készítjük a megfelelő sablont.

Keresőoptimalizálás szempontjából kiemelten előnyös lehet a WordPress tárhely, ha nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni arra, hogy weboldalunkon mindig friss tartalom legyen, és ha emellett fontosnak tartjuk az interaktivitást, a hozzászólásokat engedélyezhetjük, de akár le is tilthatjuk.

Amennyiben nem csak egyszerű weboldalt, hanem webáruházat szeretnénk, a Woocommerce nevű bővítménnyel profi webshopot készíthetünk WordPress alá, garantáltan tetszeni fog a látogatóknak, vásárlóknak is.

Ugyanakkor attól sem kell tartanunk, hogy a WordPress tárhely és weboldal esetében a keresőoptimalizálás nem eléggé hatékony!

Összegezve vegyük sorra, miért más a WordPress:

–          keresőbarát URL-eket generálhatunk, ami elengedhetetlen feltétele a sikeres keresőoptimalizálásnak

–          tartalomfejlesztésre kifejezetten alkalmas, ha webáruházat üzemeltetünk, a keresőoptimalizálás szempontjából hasznos blogot is hozzákapcsolhatunk

–          különböző SEO bővítményeket tölthetünk le, ami nagyban segíti a keresőoptimalizálást, például nagyon jól használható az All in On SEO Pack vagy  a Yoast féle SEO bővítmény

–          beállíthatunk meta leírásokat, kulcsszavakat

–          a címkék megléte kiemelten fontos a keresőoptimalizálásban, és a WordPress erre a legalkalmasabb

–          az Akismet spam modul a WordPress telepítésével együtt települ, és sikeresen megakadályozza a spam robotok ténykedését, a felhasználónak már csak aktiválni kell

–          emellett számtalan olyan bővítményt lehet hozzá ingyen kapni vagy vásárolni, amellyel még sikeresebbé tehetjük WordPress weboldalunkat

Ha most szeretne tárhelyet választani, érdemes elgondolkodni a WordPress tárhely előnyein, főképp azért, mert ma már nem csak a több százezer forint fejlesztésű  weboldalak lehetnek sikeresek!

Ha elérhető árú, gyors, rekord idő alatt elkészülő weboldalt szeretnél, keress bennünket!